back to start            till dagbokssidan

Juni 2006:

Vi klippte ner Moya igen trots att det bara var 3 månader sedan men det blir så varmt på sommaren. Samtidigt passade vi på att ta Miras valppäls. Det kändes inte roligt för mycket av hennes charm sitter i hennes lurviga päls. Efter klippning kom det fram en lite ljusare krabat som ser väldigt lustig ut

Före:                                                                            Efter:

             

Moya med spanielöron under en paus i klippningen:

       

Mars 2006:

Jaha, då var det dags att få en ny hund igen då....det känns faktiskt lite så när man klipper ner sin perro efter att pälsen fått växa ett halvår eller så. Återigen så förstår man hur ens tidigare så lurviga hund kan vara så otroligt smidig! Fram kommer en graciös, muskulös liten smidig hund som tittar på en med otroligt talande bruna ögon.

Moya verkade inte frysa alls, trots att det är kalla vintern fortfarande. Men matte var lite väl optimistisk och tog med henne till skogen i två timmar. På natten märkte vi att svansen hängde konstigt. Det visade sig att Moya fått svansförlamning eller vattensvans som det även kallas. Temperaturskillnaden blev antagligen för hastig. Vi fick köpa en jacka och svansen var bra på några dagar.

Före:                                                                            Efter:

       

Lurvig och fin, 6 månaders päls.                                        Nästan färdigklippt. Lite tussar här och där.

 

tillbaka