Tänk att Moya hann bli mer än 4 år innan vi tog oss till en "riktig" strand med våra vattenhundar! Visst har vi badat på olika små badställen i Sverige men i Danmark hittade vi paradiset för två spanska vattenhundar! (Vi tvåbenta tyckte det var trevligt också). Vi och en familj till åkte till den danska västkusten där det finns miltals av underbar sandstrand så att man har gott om plats. Vi bodde i ett hus cirka 400 meter från stranden och det kan verkligen rekommenderas!

Första dagarna var det kraftiga vindar och stora vågor. Mira var lite misstänksam mot vågorna men Moya som är mer våghalsig stängde sig i dem som om hon badat i dem varje dag. Det var härligt att se! Mira simmar inte så gärna men hon älskade desto mer att springa på den stora stranden. Jag hade tänkt klippa ner båda hundarna före resan för att undvika sandlager i de krulliga pälsarna men samma dag som vi åkte till Danmark var vi på utställning i Köping där Moya deltog så hon fick behålla sin tremånaderspäls. Hennes päls är väldigt tät och tovar sig lätt underifrån så vi brukar oftast klippa henne var tredje eller fjärde månad för att undvika ett tjockt tovlager under lockarna, men döm om vår förvåning när vi såg vilket underverk saltvattnet gjorde på hennes päls! Efter en dags sol och bad föll hennes annars lurviga päls i underbara korkskruvslockar där man kunde se huden under varje lock! Visst hade jag hört att saltvatten är "bra" för perrons pälsutseende men sådan skillnad trodde jag inte att det skulle bli. Nu förstår jag varför perros i Spanien ser ut att ha så underbara snörlockar trots lång päls :-)

 
Nu är vi på väg till Danmark Vi åkte över Öresundsbron i solnedgången. Vackert!
Danmark skymtar där borta. Nästa bro var över Stora Baelt.
Huset vi hyrde hade en stor tomt där hundarna kunde busa. Alva, Moya och Mira.
               
Moya i kvällssolen.

Alva                                             och Mira.

Den underbara stranden. Gott om plats trots varmt och soligt väder.
Gissa om hundarna njöt. och barnen njöt också :-)
Här rusar Moya ut i vågorna. Douglas gillade också vågorna.
Att dyka gillar Mira men inte att simma.  
Mira snosar i vinden med flygöron. Släpp loss mig så jag får bada!
Mira var nyklippt och blev nästan solbränd i huden. Därav linnet. Moya tycker det var bra att vi tog med en solstol till henne. Hm
Inte nog med att det var kul att bada.... ...man kunde ju gräva i sanden också
Moya apporterar - Mira väntar på att Moya bär in den till henne. Moya i vågorna
Moya tyckte nog att vi skulle stanna för alltid :-) Puss matte.
Ringkoebing fjord i bakgrunden.
Anne-Lie och Alva i solnedgången.  
   
Ulrika och Anne-Lie på sanddynorna bakom vårt hus. Vårt hus.
Moyas korkskruvar.  
Douglas fyllde 14 år. Han fick bl a en drake man kan styra.
På väg hem igen. Många timmar i hundburen bak i bilen. Vackert danskt landskap

foto: Elina Calmegård ©