Spanien 2009

Elina och jag åkte till Spanien på höstlovet.  Vi hade en underbar semester, vi hyrde bil och reste runt i södra Spanien. Vi hade perfekt väder, ca 25 grader och sol! Resan var inte tänkt att bli en "perroresa" men vi passade på att besöka en uppfödare av rasen i dess hemland. Vi såg även flera perros på gator och i trädgårdar och vi blev erbjudna att köpa en underbar hanvalp. Synd (eller kanske tur ;-)) att man inte hade papper klara från Jordbruksverket.

Vi flög till Malaga. Stranden var nästan tom trots svensk sommarvärme Alhaurin de la Torre. En fin liten stad där kennel Rabadán finns.
Här är uppfödarna Oskar och Fernando på kennel Rabadán. Kenneln har mycket kraftiga och fina hundar med mycket trevligt temperament! Här är Gena del Rabadán.
Supersnygga Bona. Vi förundrades över vilka vackra pälsar alla hade trots att de bor i hundgårdar.
Ch. Bruma del Rabadán talar om att besökare är på plats. Men vill mer än gärna gosa när hon får komma ut.
Två 6-månaders valpar efter Bruma och You de Valneboiero. Tarugo del Rabadán. Mycket kraftig och trevlig kille!
Fuengirola. En fin stad där vi stannade och badade.  Från Marbella åkte vi uppåt i bergen. Det var fantastiskt fint!
Ronda var höjdpunkten på hela resan. En underbart vacker stad. Mitt i stan går en bergsklyfta. Det var mäktigt!  Ser ni Elina? Det pirrade en aning i magen när man tittade ner i stupet. Det är ändå långt kvar ner till botten av klyftan som inte syns i bild.
Den nyare bron i Ronda. Visst är det vackert! Ronda "by night".
Plötsligt fick vi se den här söta perron i en trädgård. Hon hette Una och var uppfödd i Ronda utan stamtavla. Hon älskade sin matte och verkade mycket trevlig och var supersöt. Hon hade lång svans och var tre år gammal.
Staden Granada var också mycket vacker. Palatset Alhambra var imponerande.
Vi åt paella flera gånger. Den här var utsökt! Sista kvällen tillbringade vi i ett dimmigt Torremolinos.
Tillbaka i Malaga visade Simon oss två valpar. De var precis nybadade. Den här 10-veckorskillen var mycket kraftig och fin med öppet temperament.
Han kunde gärna ha fått följa med hem till Sverige :-) Nu flyger vi hem igen över Sierra Nevada. Så vackert!

Bildsidan